Opfordring

Kom ud af busken og skriv nogle kommentarer - fornuftige, humoristiske eller oplysende indlæg modtages gerne!

onsdag den 4. januar 2012

Kommuner spilder millioner på jobfirmaer

I 2011 var omkring 90.000 arbejdsløse i "aktivering" hos private jobfirmaer.
Tænk - de firmaer får ovenikøbet en bonus på 10.000 hvis de skaffer et job. Der er da ikke noget at sige til at den type firmaer skyder op som padehatte for at få sugerøret i statskassen. Se artiklen.
Vi andre relativt simpelt tænkende mennesker kan så undre os over den ihærdige aktivitet, når det store antal arbejdsløse formentlig må betyde at der ikke findes job til dem.
De kan vel for fanden ikke være dovne ALLE sammen.

Med undtagelse af nogle få nicher tror jeg godt at virksomhederne selv magter at søge medarbejdere.
Hvordan hulen fandt man arbejde inden jobcentrene blev opfundet - så vidt jeg husker fik man besked fra Arbejdsformidlingen når der var et job - selvom der da også var lidt tåbelige beskæftigelsesprojekter for de utilpassede, var der jo ikke tale om tvangs aktivering med en nyttesløs milliard udgift for samfundet. Det har altid undret mig at man ikke fra politikernes side tror på det enkelte individs ønske om et meningsfyldt arbejde og ditto tilværelse - man tror tilsyneladende et det er for sjov man er arbejdsløs og derfor skal piskes til tåbeligheder. Ikke at man ikke skal yde noget for pengene, det tror jeg faktisk de fleste af os er indstillet på - men vi har ikke lyst til at være til grin samtidig.
DANMARK vågn op til virkeligheden og kom med noget nytænkning. Arbejdsløshed er ikke noget nyt fænomen i verden - er det ikke tid til en holdningsændring - der vil altid være ledige, som konjunkturene er, sikkert en hel del fremover.

Ingen kommentarer: